Pollenallergia kutyáknál (Miért vannak megint tünetei)

Pollenallergia kutyánál
Ételallergiás kutyák, akik már tünetmentessé váltak, egyszer csak ismét tüneteket kezdenek produkálni. Pedig ugyan azt eszik. A gazdik többsége ilyenkor tanácstalan. Mégis mi lehet ennek a jelenségnek az oka?
Az ok a pollenallergia, és azért változik a kutya állapota időszakosan, mert pollenszezonban rosszabbodik.
Fontos, hogy tudatába legyen a gazdi ennek, és számoljon azzal az eshetőséggel, hogy pollenallergia is közrejátszhat a tüneteknél, nem csak ételallergia. (Manapság egyre több esetben társul pollenallergia is az ételallergiához.)

Mit lehet tenni ellene, illetve mit ne tegyünk…

Csináltassunk tesztet pollenallergiára? Tesztet csináltatni pénzkidobás, mert hiába tudjuk, hogy konkrétan melyik pollenekre allergiás a kutya, az rajta nem segít, mivel elkerülni nem tudjuk a polleneket.

 Váltsunk tápot? Másik táppal is ugyan azokat a tüneteket fogja produkálni, ha nem csak étel-, hanem pollenallergiája is van. A hipoallergén kutyatáp etetése alap, mert ha még az ételallergiája is felerősödik a pollenallergia mellett, az súlyos tünetekhez fog vezetni.

Kérjünk gyógyszert/szteroidot az állatorvostól? Sokszor a szteroidok több kárt csinálnak, mint hasznot, persze mindenki döntse el saját felelősségére.

Adjunk mindenféle immunerősítőt, Béres-cseppet, vitamint, vagy amit találunk a patikában? Inkább ne, mert pollenallergia esetén ronthat a kutya állapotán. Az allergia egy túlzott immunválasz, így az általános immunerősítők a tüneteket is felerősíthetik.

Létezik megoldás erre a komlpex problémára is. Kérj pollenallergia szaktanácsadást szakértőnktől!

Tel.: 70 452 6146 

Módszerünket sikerrel alkalmazzuk étel+pollenallergiás kutyáknál. Ha neked is ilyen problémával küzd a kutyád, telefonálj, és kérj ingyenes, telefonos pollenallergia szaktanácsadást.

Természetesen nem fog a kutyád pár nap alatt meggyógyulni, muszáj türelmesnek lenned. Ebben az instant világban mindent azonnal akarunk, de vannak dolgok, amiket nem tudunk siettetni. Ez egy komplex és bonyolult probléma, így nagyon nehéz ezeknek a kutyáknak a tünetmentessé tétele. 6-8 hetet is igénybe vehet. A gyógyulási folyamat alatt folyamatosan kapcsolatban lehetsz szakértőnkkel, aki mindig az aktuális állapotnak megfelelően fog ellátni tanácsokkal. A tanácsokat viszont szigorúan be kell tartani, az előírt adagolásoktól nem szabad eltérni. Ha a kutyád jelenleg gyógyszeres kezelés alatt áll, azt jelezd szakértőnknek.